2008 m. lapkričio 5 d., trečiadienis

Ką daryti?

LKD valdžia teisinasi, kad neturi pinigų Vilniaus kurčiųjų klubo remontui, todėl geriausia jį parduoti. Bet tai yra tik bėgimas nuo problemos! Reikia nebijoti žiūrėti į priekį. Niekada nepalikti to, kas yra brangiausia.
`
Norėčiau paklausti Romos, ką jį darytų, jeigu neturėtų pinigų nupirkti savo vaikams drabužių, maisto, knygų, žaislų ir kt.? Ar Roma savo vaiką išmestų į gatvę? Ar atiduotų jį į vaikų namus? Ar parduotų vaiką? NE! Roma ieškotų pinigų, kad galėtų išsaugoti savo vaiką, kad jos vaikas jaustųsi laimingas.
`
Tai kodėl Roma nori parduoti LKD pastatą, kuris yra mūsų visų kurčiųjų turtas, mūsų vaikas, mūsų VISKAS !! Ne, apie pardavimą negali būti jokios kalbos! Taigi, kyla klausimas Iš kur gauti pinigų remontui?
Gerai, Roma sakė, kad įmanoma gauti 50 % sumą, reikalingą pastatui suremontuoti. Žodžiu, mums belieka surinkti likusią 50 % sumą.
`
Pirmas žingsnis, yra išsiaiškinti kiek tiksliai reikia pinigų remontui. Kai jau žinome KIEK mums reikės surinkti pingų, tada galime pradėti.
`
Antras žingsnis, įkurti specialią banko sąskaitą, kurioje turės būti laikomi remontui skirti pinigai.
`
Trečias žingsnis ir yra pats pagrindinis: daryti viską, kad žmonės paremtų klubą. Tai yra, pvz., prašyti žmones siųsti pinigus į banko sąskaitą, rengti įvairius renginius girdintiesiems, kaip pvz., įvairių filmų pristatymas, supažindinti girdinčiuosius su kurčiaisias, mokyti juos gestų kalbos, rengti įvairius koncertus, žinoma, už įėjimą į renginius prašyti mažą pinigų sumą, klubo remontui, na, pvz., jeigu padarome koncertą, įėjimas galėtų būti 5 litai ar panašiai. Taip pat prašyti, kad žmonės kas kiek tik gali prisidėtų ir padėtų kurtiesiems.
`
Toliau, galima kreiptis į įvairias firmas, verslininkus, organizacijas ir kt. kad jie taip pat prisidėtų prie pagalbos.
`
Toliau, žiniasklaida. Juk yra televizijoje įvairių laidų, galima prašyti, kad televizija padėtų, ir parodytų visai Lietuvai apie kurčiųjų problemą dėl klubo situacijos. Kad taip pat reklamuotų ir prašytų visų žmonių, kad padėtų kurčiųjų klubui išlikti.
`
Toliau, reikia padaryti įvairių foto, įvairių filmų, kitaip sakant, padaryti pristatymą apie situaciją Vilniaus kurčiųjų klube. Ir tada kreiptis į užsienį. Į organizacijas, į firmas, į verslininkus, kurie dirba užsienyje, taip pat į užsienio žiniasklaidą.
`
Taigi nereikia bijoti, kad klubas žlugs. To nebus!
Kas ieško tas randa, o mes tikrai ieškosime pinigų, kad padėtume klubui išlikti.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Saunuole,Agne!
Smagu,kad gyvenime yra tokiu kovotoju:)
Nepasiduok ir toliau kurk visokius straipsnius,rasyk i foruma ir pan.
Net smagu,kad padedi kurtiesiems..
Jiems tokiu zmoniu dabar labai reikia

Agnė rašė...

Labai ačiū! Tiesiog labai džiaugiuosi, kad parašote man taip maloniai :) Ir juk aš labai myliu kurčiuosius, dėl to nenoriu, kad kas nors juos skriaustų ir darytų jiems bloga ;)

Anonimiškas rašė...

Dekoti tikrai nera uz ka!
Tik buk atsargi,nes manau Roma ir valdzia nesedes sudejusi rankas...
Bet kurtieji tave palaiko!
Didelis Tau ACIU!!!:)
Ir toliau padek kurtiesiams:)

Agnė rašė...

Na, už palaikymą tikrai pasakysiu AČIŪ jums :D Būtinai palaikysime vieni kitus ir įveiksime visas problemas ;) Taip, būtinai būsiu atsargi ir atidžiai stebėsiu Romą ir valdžią :D

Anonimiškas rašė...

dziaugiuoti aciu puikus straipsnis apie Roma ir pastata

Earthlit rašė...

Wow! as pritariu su tavo pasiulytais zingsniais, bet yra maza problemele su tavo pasiulymais. Apie specialia banka as kazkaip pritariu bet kas tuo patikes nes ir taip jau korupcija buvo nuo pat nepriklausomybes. O gal Lietuva jau pasiketie? Simta procentu as pritariu apie parama is kurciuju renginiu or festivaliu. Apie parama is remeju puikis dalykas, bet sunku bus nes jie nores kad mes darytumete nauda jiems. As pritariu del filmu ir trumpu filmuku festivalis. Nes taip mes galesime reklamint musu remejus. Filmo festivalis neturi buti 100% kurciuju filmas, galime prideti girdinciuju darbus.
Apie ziniasklaida kazkaip nelabai efektyvu, nes ir taip zmones turi problemu su savaisais.
Mano patarimas toks, nesikreip i pasaulio kurciuju organizacijas nes jie ir taip sunkiai kovojasi del paramos jiems.

Agnė rašė...

Ok, pirmiausia visa tai turi daryti žmogus, kuriuo pasitikėtų kurtieji. Pvz., dėl banko, jeigu kažkam kyla įtarimas, kad tie pinigai, kurie turi būti skirti klubui, yra vagiami, tada turi būti žmonėms pateiktas banko sąskaitos išrašas, kuriame ir matysis visos sąskaitos įplaukos ir matysis kiek pinigų buvo nuimta nuo sąskaitos, ar išvis nuimta, ar kas ir kur pirkta už tuos pinigus.
Taip, dėl rėmėjų tai man irgi yra didelis klaustukas. Vien dėl to, kad ne visiems rėmėjams galime daryti reklamą. Bet jeigu tai yra kokios nors klausos aparatų firmos, ar statybų firmos, tai yra įmanoma, vėliau galima visada reklamuoti, kad štai remontą mums padėjo atlikti tokia ar tokia statybų firma.
Tie filmukai, taip, manau idėja turi būti tokia, kad tie filmukai sudomintų girdinčiuosius. Tai neturėtų būti filmukai, kuriuose daugiausia naudojama gestų kalba ir pan. Tai galėtų būti tiesiog daugiau naudojama pantonima, panašiai Charlie Chaplin, tiesiog kažkas liksmo ;)
Žiniasklaida. Jeigu pvz., televizija organizuoja kažkokius projektus dėl neįgaliųjų, kurių metų TV žiūrovai paremia siųsdami sms žinutes, tai galima bandyti ir dėl klubo. Nors manau, kad tikrai kitų bėdos didesnės, nei mūsų remontas...
Į pasaulio kurčiųjų organizacijas taip nesikreipti. Tačiau galima į girdinčiųjų organizacijas, ar šiaip žmones.
Ką galėčiau pasakyti. Puikiai žinau tokį atvejį: čia, Lietuvoje, viena viešoji įstaiga nusipirko nebaigtą statyti namą, taigi jiems reikėjo jį pabaigti. Patys jie pinigų neturėjo. Tai ką gi darė? Važiavo į užsienį, rodė nuotraukas, filmuotą medžiagą, įdomiai pasakojo, kaip čia sunku Lietuvoje ir kaip jiems reikia pagalba. Taip pat ir kreipėsi į užsienio spaudą, davė interviu. Ir koks rezultatas? Gavo pinigų tiek, kiek įstaigai reikėjo.
KAS IEŠKO, TAS RANDA :)